blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG deathclaw
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
deathclaw



Tak nám zabili PSP
pridal deathclaw 16.11. 2008 o 22:48

„Tak nám zabili Ferdinanda“ začína jedna z kultovných kníh, ktorú už ale dnešný priemerný hráč sotva pozná. Dovolil som si parafrázovať tieto kultové slová len preto, aby som vám dokázal, že naše ( a vaše) PSP je už bohužiaľ mŕtve...



 

 Na začiatok poviem, že nie som žiaden fanboy..Uznávam, že aj PSP aj DS sú úžasné handheldy. Na každý z nich je kopa skvelých hier, ktoré robia kúpu tohto prístroja ak už nie nevyhnutnou, minimálne výhodnou. Samozrejme za predpokladu, že si ten handheld kúpi teraz a nie že ho mal celý čas od začiatku a hral na nom každú jednu dobrú hru..aj keď..samozrejme, dá sa vydržať aj roky len pri tetrise :) 

Ale už nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Vedel som o tom, že PSP je na tom čo sa hier týka horšie. Vie to každý. Aj DS fanboy. Aj nezávislý pozorovateľ. Aj PSP fanboy, ktorý to ale nechce vidieť ani vedieť. Lenže neznalosť neospravedlňuje. Pri browsovaní internetom som našiel 2 stránky..kde som si pekne side-to-side porovnal ako na tom vyzerajú spomínané 2 handheldy do vianoc,/16.11.2008 – 24.12.2008/. Výsledok ma šokoval, a verím tomu, že šokuje nielen PSP fanboyov, ale dokonca aj DS fanboyov! A mnohí nestranní pozorovatelia zrazu sa priklonia na jednu stranu..dosť už, nech na scénu prídu fakty:


legenda:

ide všetko hry, ktoré majú výjsť v US..

http://psp.ign.com/index/release.html

http://ds.ign.com/index/release.html




výsledok – na PSP výjdu do vianoc 4 hry..povedal som si, všetko najlepšie už vyšlo, DS bude mať koľko, 10? Omyl, ak som dobre rátal, tak na DS má výjsť až 73 (slovom sedemdesiattri) hier! Nevravím, že sú to všetko super hry, ale to ani nie sú všetky 4 PSP hry..


Záver: 

Kto kúpil teraz ktorýkoľvek handheld, neprehlúpil. Ja ked si prejdem ešte pár hier na mojom archaickom GBA, tak si kúpim PSP a aspoň viem, že dokedy si prejdem tú kopu super hier čo má, tak už na ňom nevyjde asi žiadna dobrá hra..a preto sa budem môcť naplno venovať DS :) Ale tí čo PSP už majú dlho a majú herné suchoty..Odporúčam vám pozrieť sa po DS..Naozaj, nie je to iba pre malé deti..Videl som už výpovede viacero ľudí, ktorí či už s predsudkami, alebo bez nich mali/videli/hrali na PSP a potom si vyskúšali DS..ani jeden nebol sklamaný! Žiaľ, naopak to veru nebolo..Ale aj tak je stále kopa tvrdohlavých ľudí ktorí si budú mlieť to svoje, a síce, že PSP je jediný, neprekonateľný...a na DS sú len klony klonov, vývary vývarov, a to všetko v grafike ako na mobile..

PS:

na záver malé pikošky z pera počítačových pirátov

Najpredávanejšia hra na PSP: Monster Hunter Portable 2nd G – 2,55 mil. kusov

Najpredávanejšie hry na DS: Nintendogs – 20,03 mil. kusov 
  New Super Mario Bros. - 15,89 mil. kusov



Prístupov 5382
Kvalita článku
(100%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Milujem nízke rozlíšenie na konzolách
[ 3.4.2013] (príspevkov 51)
Môj najlepší článok doteraz
[ 9.10.2009] (príspevkov 1)
Príbehy zo smetiska
[ 23.9.2009] (príspevkov 24)
Tak nám zabili PSP
[ 16.11.2008] (príspevkov 13)