blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG deathclaw
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
deathclaw



Príbehy zo smetiska
pridal deathclaw 23.9. 2009 o 15:46

 

Ako to raz za uhorský (alebo možno aj kalendárny) rok býva, aj dnes sa v našej obci zbieral elektronický odpad (teda nie som žiadny vidiečan čo býva niekde na lazoch, do mesta to mám bližšie ako do niektorých časti našej obce, ale o tom niekedy inokedy). Bol som tam teda zaniesť nejaké staré haraburdy, medzi ktorými sa vynímalo už asi 8 rokov pokazené video, desiatky bateriek a 2 žiarivky. Prišiel som tam a čo nevidím – medzi obrazovkami z televízorov, chladničkami, vysávačom a ktovie čím všetkým vidím asi 6 monitorov ( z toho 3 celkom schopne vyzerajúce Relisys CRT) 2 PC - obrovská 486 (keď je jeden typ skriniek Big Tower, toto bol asi Huge Tower) nejaký PC čo som odhadoval na nejaký Pentium I a nejakú novšie vyzerajúcu grafickú kartu. Nemal som chuť brať tie monitory, ale len tak zo zvedavosti ( a preto, že mi bolo luto to tam nechať) som zobral ten druhý PC a grafickú kartu.

 

Doma som ten PC vyskúšal a zistil som, že absolútne bez problémov ide! Dokonca človek čo ho mal predtým z neho nič nevymazal a teda sú tam jeho dokumenty, ktoré by som kludne mohol zneužiť :) (čo však určite nespravím...). Grafickú kartu som už vyskúšal v mojom PC, tá však napriek tomu, že vyzerala bezchybne nefungovala. Bola dokonca daleko výkonnejšia ako tá, čo mám v mojom PC, ale čo už, nemôžem mať všetko.

 

Povzbudený úspechom som rozmýšlal, že či tam ešte nechám tie 3 slušné monitory, napospas neistému osudu, alebo ich zoberiem a nájdem tak pre ne nejaké dôstojné využitie ( a dožitie). Pocit hanby z toho, že budem vyzerať ako nejaký spoluobčan istého etnika, ktorý sa prehrabáva v kontajneroch ale nakoniec prekonala zvedavosť a tak som zobral auto, išiel tam, nahádzal do auta monitory a další PC, ktorý vyzeral tiež velmi slušne.

 

Doma som teda všetko poskúšal a zistil som, že ten PC je OVEĽA výkonnejší ako ten, čo som doniesol predtým a že z tých monitorov funguje len jeden...ale tak či tak veľmi dobrý úspech podľa mňa.

 

A čo teraz s tými PC budem robiť? Zatiaľ neviem. Uvažujem o tom, že na obidva dám nejakú odľahčenú verziu Linuxu a na tom druhom by mohol byť nejako obmedzene prevádzkovaný internet...Každú radu ohľadom využitia tých PC len uvítam :)

 

-----------------

 

 

Tu sú parametre tých PC a grafickej karty

 

PC 1 – Cyrix 200 mhz, 48 mb ram, S3 Virge VGA, 1 GB HDD, 16x CD ROM, WIN 98, zvuková karta

 

PC2 – Cyrix 2 – 333 mhz – 64 mb ram, S3 Virge DX VGA – 10 GB HDD, 48x16x48x napaľovačka, WIN 98, sieťová karta

 

VGA – GF 6200, 256 MB DDR2, TV OUT

 

prikladám fotky, je to však fotené iba mobilným telefónom, tak sa ospravedlňujem za kvalitu.

 



Prístupov 5345
Kvalita článku
(70%) hlasov 3

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Milujem nízke rozlíšenie na konzolách
[ 3.4.2013] (príspevkov 51)
Môj najlepší článok doteraz
[ 9.10.2009] (príspevkov 1)
Príbehy zo smetiska
[ 23.9.2009] (príspevkov 24)
Tak nám zabili PSP
[ 16.11.2008] (príspevkov 13)